Με την εξέταση αυτή παρατηρούμε τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί το αίμα στα αγγεία τόσο του εμβρύου όσο και της μητέρας.

Μέσω της εξέτασης των αγγείων του εμβρύου μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό τρέφεται καλά από τον πλακούντα και συνεπώς αν αναπτύσσεται σωστά, ενώ ανιχνεύονται δυνητικές παθολογίες όπως καθυστέρηση ενδομήτριας ανάπτυξης, αναιμία, ¨υποκλοπή αίματος¨ από το ένα έμβρυο σε περίπτωση δίδυμης κύησης, κ.α.

Μέσω της εξέτασης των αγγείων της μητέρας εκτιμούμε την πιθανότητα εμφάνισης διάφορων προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως καθυστέρηση ενδομήτριας ανάπτυξης, υπέρταση κυήσεως, προεκλαμψία, αποκόλληση πλακούντα, κ.α. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εντοπίσουμε τις εγκυμονούσες εκείνες, οι οποίες απαιτούν εντατικότερο έλεγχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα έγκαιρης θεραπευτικής παρέμβασης σε περίπτωση παθολογιών.

Εξέταση doppler εμβρυομητρικών αγγείων
Ioannis Raptis

Ο Ιωάννης Κ. Ράπτης είναι πιστοποιημένος ιατρός για την πραγματοποίηση εξέτασης Doppler κυήσεως. Πιστοποίηση “Doppler Zertifikat”. Γερμανική Εταιρεία Ιατρικού Υπερήχου (DEGUM).