Τηλέφωνο: +30 210 7299084 E-mail: info@drraptis.gr Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 47, 10676, Αθήνα, Κολωνάκι

Κολποπλαστική (Σύσφιξη κόλπου)

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

Κολποπλαστική (Σύσφιξη κόλπου)

Η κολποπλαστική περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μικροχειρουργικών παρεμβάσεων στην είσοδο και το εσωτερικό του κόλπου, με τις οποίες επιτυγχάνουμε τη σύσφιξη και την ανάπλασή του.

Η μέθοδος αφορά κυρίως γυναίκες με χαλάρωση του κόλπου και του πυελικού εδάφους λόγω τοκετών ή φυσικής γήρανσης. Η χαλάρωση αυτή εκτός από κολπικές ενοχλήσεις μπορεί να συνδέεται και με σεξουαλική δυσλειτουργία και των δύο συντρόφων.

Η κολποπλαστική εκτός από τη διάταση και τη χαλάρωση του κόλπου αντιμετωπίζει και προβλήματα πρόπτωσης των οργάνων που γειτονεύουν με τον κόλπο, όπως η ουροδόχος κύστη και το τελικό έντερο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με επέμβαση διόρθωσης της ακράτειας ούρων ή της πτώσης της μήτρας.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με περιοχική ή ολική αναισθησία, η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της αμέσως μετά την επέμβαση και στις κανονικές της δραστηριότητες δύο μέρες αργότερα. Οι σεξουαλικές επαφές και η άσκηση μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι σε 30 μέρες. Σε 10 μέρες από την επέμβαση έχουμε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ioannis Raptis

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε, πως η πλαστική επανόρθωση της γεννητικής περιοχής δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – αμιγώς αισθητική.

Περισσότερο από κάθε άλλη αισθητική ατέλεια του γυναικείου σώματος, τα ζητήματα χαλάρωσης του αιδοίου, του κόλπου και του πυελικού εδάφους σχετίζονται με λειτουργικά προβλήματα, τα οποία οφείλουν επίσης να αντιμετωπίζονται, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και υπεύθυνης αισθητικής και ταυτόχρονα ουρογυναικολογικής προσέγγισης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_btn title=”ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ” link=”url:https%3A%2F%2Fdrraptis.gr%2Fypiresies%2Fgynaikologia%2Fplastiki-xirourgiki|||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]